Фолк Алея на славата в Димитровград

В бастиона на “Пайнер” - Димитровград, може да бъде изградена Алея на славата, на която да бъдат почетени чалга и фолклорни изпълнители. Това сподели пред “Труд” кметът Стефан Димитров. “Няма нищо конкретно, което да е направено или да е обсъждано в общината. Но това е идея от дълго време и може да бъде реализирана. С удоволствие бих открил такава алея на славата”, заяви градоначалникът. Той допълни, че Димитровград се свързва от години с изпълнителите от леките музикални жанрове, а е логично те да бъдат почетени в града, в който е централата на “Пайнер”.

Кметът заяви още, че не е чувал изплувалите напоследък информации за изграждането на паметник на Камелия в Димитровград. В интернет нейни почитатели стартираха кампания изпълнителката да бъде почетена приживе със статуя заради приноса й към музиката.




“Не е имало запитване в кметството за предоставяне на общински терен за паметник. Не знам за подобна инициатива, но няма нищо лошо в това”, коментира Димитров.

Продуцентите на Камелия от “Пайнер” също бяха изненадани от организираната кампания. От фирмата коментираха, че има много достойни българи, които заслужават да бъдат увековечени с монументи, но е странно това да се случва, когато личностите са още живи.Източник: trud.bg